En gissning är att en inte är ensam på att vara avundsjuk på Mattias Aziz som igår skrapade hem hela fem miljoner kronor live i TV4:as Nyhetsmorgon. En helt vanlig kille från Lidköping var han när han kom dit på onsdagsmorgonen men på vägen hem samma dag var fem miljoner rikare. Det är en galen känsla men även en väldigt inspirerande. För om han kan vinna, då kan vem som helst  vinna – då kan det verkligen hända. Och i en tid där vi i Europa och resten av världen ser en ostadig ekonomi, brutala terrordåd och katastrofer som avlöser varandra kan det behövas historier som den om Mattias. Det ger oss hopp och glädje, och dessutom ork att fortsätta när livet känns tungt. Det är också därför det är så härligt att en kan slå sig ner och spela egentligen när som helst. Antingen om en väljer att spela slots på slotsguiden.se eller om det är ett parti poker med vännerna om mindre summor, så finns möjligheterna och det är värmande i detta kyliga land.

Som alltid när det kommer till spelande är det viktigt att lyfta ett varningens finger. Det finns en risk att man spelar för pengar som en inte har – men om man har det i baktanken brukar det inte gå överstyr. Dessvärre har Sverige regler som gör att många spelbolag blir så kallat ”sänkta”. Detta är någonting man skrivit om i denna artikel från Svenska Dagbladets Näringsliv. Så här skriver man:

Grunden till de problem vi i dag ser på spelmarknaden är ett förlegat regelverk som i stället för att skydda svenska konsumenter har utvecklats till en tvångströja för de svenska spelbolagen, samtidigt som det i praktiken ger stort spelrum för de internationella bolagen.

Det handlar helt enkelt om att Sverige och Lotteriinspektionen inte är tillräckligt uppdaterade på den utveckling som nu sker på spelmarknaden. Det är inte konstigt att fler spelar – det finns ju en större tillgänglighet med internet. Och man måste förstå att detta inte är någonting negativt och följa med strömmen snarare än att försöka slåss mot den.
Fakta Lotteriinspektionen:
  • En tillsynsmyndighet
  • Leds av en styrelse, generaldirektören är myndighetschef.
  • Generaldirektör är Håkan Hallstedt
triss skrapar vinst