En storvinst på spel är förmodligen de flestas stora dröm. Men att vinna miljoner behöver inte innebära lycka. För vissa har det till och med splittrat familjen, medan andra lever på som vanligt.

8142416-scratch-ticket-background

Vi har tidigare skrivit om att det är riktigt härligt att få nyheter om när folk vinner. För visst måste det kännas bra att ena stunden ha ett vanligt liv, för att andra stunden vara mångmiljonär. Men den storvinsten som man trodde skulle göra ens liv mycket bättre kan faktiskt vara något som gör ens liv sämre eller helt oförändrat.

Tre mångmiljonärer berättar

I Metro har tre mångmiljonvinnare berättat om hur livet blev efter att de vann. Den första som berättar sin historia är Tony Walther. Han vann fem miljoner kronor på triss och berättar om att man hamnade i en härlig bubbla i någon månad efter vinsten. Men att vinsten i sig faktiskt inte innebar så mycket för honom. Den stora skillnaden var förstås att han inte behövde fundera så mycket på pengar efteråt men det blev också så att pengar tappade värde för honom.

Familjen splittrades

Den andra personen som berättar om livet efter vinsten har en lite mer dramatisk och tragisk historia att berätta. Karins dotter skrapade hem 10 000 kronor i månaden i 25 år på en lott som var Karins. Men dottern hävdade sedan att hon köpt lotten och skulle ha alla pengar. Fallet fick tillslut avgöras i tingsrätten och sedan dess har mor och dotter inte pratat med varandra.

Lever på som vanligt

Tredje storvinnaren är Jörgen som vunnit fem miljoner. Han har sedan vinsten fortsatt leva sitt liv som om inget hänt. Han tror att många blivit besvikna på att han och hans fru bara är vanliga människor fast de nu är miljonärer. Många grannar tycker det är tråkigt och konstigt att de fortsätter att leva som de är.